Η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία είναι μία ανώδυνη μορφή θεραπείας καλά ανεκτή από την πλειοψηφία των ασθενών άσχετα με την ηλικία αν φυσικά δεν υπάρχει κάποια από τις απόλυτες αντενδείξεις και η οποία συνταγολογείται πάντοτε από ιατρό.

 

Όταν χορηγείται από προσοντούχο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό είναι πολύ ασφαλής και το κυριότερο δεν παρουσιάζει απολύτως καμία παρενέργεια για τον οργανισμό.

Στο κέντρο μας διενεργείται πάντοτε κάτω από ιατρική επίβλεψη, από ειδικό ιατρό υπερβαρικής ιατρικής.

Ο χειρισμός του θαλάμου γίνεται από προσοντούχο έμπειρο χειριστή ενώ πάντοτε μέσα στον θάλαμο υπάρχει έμπειρος συνοδός ο οποίος αφενός μεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που θα παρουσιασθεί και αφετέρου η παρουσία του δίνει στον ασθενή την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται αφού για τον κάθε ασθενή η λήψη υπερβαρικού οξυγόνου είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Επιπλέον καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας οι ασθενείς παρακολουθούνται μέσα από κάμερες και πλήρες σύστημα ενδοεπικοινωνίας από το θεράπων ιατρό της υπερβαρικής ιατρικής.

Πως ακριβώς γίνεται η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο;

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε έναν μεγάλο θάλαμο (θάλαμος αποσυμπίεσης), ο οποίος μοιάζει με μεγάλη καμπίνα αεροπλάνου. Ο ασθενής εισέρχεται στο εσωτερικό του θαλάμου και κάθεται σε αναπαυτική πολυθρόνα. και μέσα από ειδική μάσκα εισπνέει το υπερβαρικό οξυγόνο

Επίσης, η θεραπεία μπορεί να γίνει και σε τροχήλατα αναπηρικά καθίσματα ή και φορεία αν η κατάσταση του ασθενούς το απαιτεί.

Τι αισθάνεται κάποιος κατά την διάρκεια της θεραπείας ?

Στην αρχή της θεραπείας μερικοί ασθενείς πιθανά νοιώσουν ένα αίσθημα " βουλώματος" στα αυτιά παρόμοιο που νοιώθει κάποιος όταν απογειώνεται ή προσγειώνετε με το αεροπλάνο, δηλαδή κάποια πίεση στα αυτιά.

Με την κατάλληλη τεχνική και την βοήθεια του συνοδού το αίσθημα αυτό ξεπερνιέται γρήγορα.

Στην συνέχεια οι ασθενείς μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά στο κάθισμα τους ή αν απαιτείται να ξαπλώσουν και έχουν την δυνατότητα, να παρακολουθήσουν κάποια ταινία , να ακούσουν μουσική να διαβάσουν κάποιο βιβλίο ή απλά να κλείσουν τα μάτια και να χαλαρώσουν.

Πόσο διαρκεί μια θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το είδος του θεραπευτικού σχήματα. Χρησιμοποιούνται διάφορα θεραπευτικά σχήματα ανάλογα με το περιστατικό και την βαρύτητα του. Στις πλείστες των περιπτώσεων η θεραπεία εφαρμόζεται καθημερινά 5 φορές την εβδομάδα και διαρκεί από 1 μέχρι 1.5 ώρα.

Ο συνολικός αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το είδος του περιστατικού και την ανταπόκριση του ασθενή στην θεραπεία.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο;

Η μόνη απόλυτη αντένδειξη είναι ο πνευμοθώρακας (συγκέντρωση αέρα στον πνεύμονα).

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός ιατρός υπερβαρικής ιατρικής θα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα για τον ασθενή, και αυτός είναι αρμόδιος να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η θεραπεία.

Πριν από την έναρξη της θεραπείας λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και πραγματοποιείται η αναγκαία για κάθε περίπτωση κλινική εξέταση

Τι είδος θάλαμο διαθέτει το κέντρο μας ;

Ο υπερβαρικός θάλαμος στο Κέντρο μας αποτελείται από δύο διαμερίσματα , κάτι που επιτρέπει την είσοδο και έξοδο ανά πάσα στιγμή , είτε κάποιου ασθενή που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να συνεχίσει την θεραπεία είτε του ιατρού αν αυτό απαιτηθεί.

Διαθέτει 6 συνολικά πηγές οξυγόνου κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να τυγχάνουν θεραπείας ταυτόχρονα 6 ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μάθετε αν κάποιο προσωπικό σας πρόβλημα μπορεί να βοηθηθεί από την υπερβαρική οξυγονοθεραπεία , επικοινωνήστε , χωρίς καμία υποχρέωση με το Κέντρο μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή επεξήγηση.