Αποτελεί σοβαρή πάθηση με κίνδυνο υποτροπών, χειρότερος των οποίων είναι ο ακρωτηριασμός, όταν δεν παρέχεται η κατάλληλη και ολοκληρωμένη θεραπευτική αγωγή.

 

Η συνήθης θεραπευτική αντιμετώπιση της οξείας οστεομυελίτιδας περιλαμβάνει την χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών την ριζική ευρεία αφαίρεση τού τμήματος τού οστού που πάσχει καθώς και των γύρω ιστών και τού δέρματος και τους μετέπειτα συχνούς χειρουργικούς καθαρισμούς

Ο όρος Επίμονη ή Υποτροπιάζουσα οστεομυελίτιδα χρησιμοποιείται για τις μολύνσεις εκείνες οι οποίες παρά την θεραπευτική αγωγή (αντιβιοτικά , χειρουργικοί καθαρισμοί , θρεπτική υποστήριξη του ασθενή) επιμένουν για περισσότερο απο 6 μήνες

Εκτός από την καταπολέμηση της λοίμωξης το ΗΒΟ προάγει και τη δραστηριότητα των κυττάρων που βοηθούν στην παραγωγή καινούργιων ιστών. Μετά την καταπολέμηση της λοίμωξης και της φλεγμονής αρχίζει η ανάπτυξη καινούργιων αγγείων μέσα στην επηρεασμένη περιοχή. Η δημιουργία των νέων αγγείων συμβάλλει στην μεταφορά των

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται η προσθήκη του Υβ Οξυγόνου στο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Η μεταφορά και η αύξηση του οξυγόνου στην περιοχή των βλαβών θα ενισχύσει την αντίσταση του οργανισμού στη περιοχή της μόλυνσης, και θα ενεργοποιήσει τα λευκά αιμοσφαίρια και τα ιστιοκύτταρα ώστε να καταστρέψουν τα βακτήρια με φαγοκυττάρωση ενώ συγχρόνως θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Εκτός από την καταπολέμηση της λοίμωξης το ΗΒΟ προάγει και τη δραστηριότητα των κυττάρων που βοηθούν στην παραγωγή καινούργιων ιστών. Μετά την καταπολέμηση της λοίμωξης και της φλεγμονής αρχίζει η ανάπτυξη καινούργιων αγγείων μέσα στην επηρεασμένη περιοχή.

Η δημιουργία των νέων αγγείων συμβάλλει στην μεταφορά των θρεπτικών ουσίών και των δομικών υλικών που απαιτούνται έτσι που οοργανισμός να αρχίσει να επισκευάζει την ιστική βλάβη δηλαδή αρχίζει η πώρωση του κατάγματος.

Έχοντας υπόψη τα ευεργετήματα αυτά , από την χρήση του ΗΒΟ η στρατηγική αντιμετώπισης της χρόνιας οστεομυελίτιδος , θα πρέπει να περιλαμβάνει τρία στάδια.

Υπερβαρική οξυγονοθεραπεία (10 -15 συνεδρίες)σε συνδυασμό με αντιβίωση</p>

Χειρουργικός καθαρισμός του οστού και σταθεροποίηση του κατάγματος

Συνέχιση της Υπερβ. Ο2θεραπείας σε συνδυασμό με αντιβίωση για περαιτέρω 20 - 25 θεραπείες.

 

Στείλτε τα σχόλια σας και τις ερωτήσεις σας, συμπληρώνοντας την φόρμα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κοινοποιήστε

Your message was successfully sent!