Αποτελούν ένα κλασσικό πρόβλημα στην πλαστική χειρουργική και οφείλονται στην ανεπαρκή προμήθεια του ιστού με οξυγόνο.

Ένα μόσχευμα όταν τοποθετηθεί δεν θα προσλάβει οξυγόνο παρά μόνο όταν μέσα σε αυτό δημιουργηθούν τα τριχοειδή αγγεία. Η διαδικασία αυτή διαρκεί συνήθως 2 με 3 ημέρες.

Εάν η δημιουργία αυτών των τριχοειδών δεν γίνει μέσα σε αυτό το διάστημα είναι πολύ πιθανό το μόσχευμα να μην επιβιώσει.

Σε αυτά τα μοσχεύματα η χρήση του

Υπερβαρικού οξυγόνου

αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης αφού αφενός θα τα τροφοδοτήσει με Ο2 και αφετέρου θα συμβάλει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των τριχοειδών, δηλαδή των αγγείων που θα τα τροφοδοτήσει με θρεπτικές ουσίες.

Επιπλέον το ΗΒΟ είναι σε θέση να ελαττώσει το οίδημα αλλά και να ελαττώσει τους κίνδυνους από την επαναιμάτωση των μοσχευμάτων που συχνά θέτουν σε κίνδυνο ένα μόσχευμα.

Η χρήση του ΗΒΟ θα πρέπει να αρχίζει με τις πρώτες ενδείξεις ότι το μόσχευμα κινδυνεύει να μην επιβιώσει.

Επιπλέον σε ασθενείς που η γενική ή τοπική τους κατάσταση προκαλεί αμφιβολίες για την επιτυχία ενός μοσχεύματος που πρόκειται να τοποθετηθεί, σε αυτούς τους ασθενείς το ΗΒΟ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προ-εγχειρητικά για την προετοιμασία του υποστρώματος έτσι που οι πιθανότητες αποτυχίας να ελαττωθούν όσο γίνεται.

Το Υβ οξυγόνο στην Κοσμητική χειρουργική

Η χρήση της του υπερβαρικού οξυγόνου στην κοσμητική χειρουργική είναι σε συνεχή άνοδο με την χρήση του να συναντάται στις πιο δημοφιλής κοσμητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η κοιλιά , η ρινοπλαστική, ή λιποαναρρόφηση, το λίφτινγκ και η προσθετική στήθους.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν HBOT αποκαθίστανται 30% μέχρι 50% πιο γρήγορα από ό, τι εκείνοι που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Σε αυτούς τους ασθενείς παρατηρείται πιο γρήγορη ελάττωση του οιδήματος και της φλεγμονή και λιγότεροι μώλωπες. Επιπλέον ο κίνδυνος μόλυνσης της τομής, ελαττώνεται δραματικά και οι ουλές είναι λιγότερο σημαντικές, ενώ η σημαντική μείωση του πόνου επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει σε μία φυσιολογική ζωή πολύ γρηγορότερα.

Οι καπνιστές, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι υπέρβαροι ασθενείς και τα άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας που θα επηρεάσουν τη συνολική ανάκαμψη τους είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για το Υβ οξυγόνο.

Εκτός από τη μετα-χειρουργική θεραπεία η χρήση του Υβ οξυγόνου , κυρίως σε αυτούς ασθενείς, πριν από την χειρουργική επέμβαση θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα επιτυχίας, αφού θα διενεργηθεί πάνω σε έδαφος με με περισσότερη αιμάτωση και μεγαλύτερη οξυγόνωση

 

Στείλτε τα σχόλια σας και τις ερωτήσεις σας, συμπληρώνοντας την φόρμα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κοινοποιήστε

Your message was successfully sent!