Αθλητικές κακώσεις

Ο χρόνοs επαναφοράs στις αθλητικέs δραστηριότητεs ελαττώνεται δραματικά

 

Το τραύμα αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους φόβους όλων των αθλητών.

Για τους επαγγελματίες αθλητές όλων των αθλημάτων αλλά και για ερασιτέχνες αθλητές, μία, κάκωση έστω και μη σημαντική, σε ανύποπτο χρόνο, μπορεί να χαράξει τις δραστηριότητες τους και κάποιες φορές την ίδια την καριέρα τους.

Τα πλέον συχνά, τραύματα τα οποία σχετίζονται με όλων των ειδών τις αθλητικές δραστηριότητες, τόσον στα παιδιά όσον και στους ενήλικες είναι: Tα Διαστρέμματα (κυρίως στο γόνατο και την ποδοκνημική), οι μυϊκές θλάσεις, οι κακώσεις των συνδέσμων και των τενόντων, οι οστικές κακώσεις και οι κακώσεις που οφείλονται σε επαναληπτικές κινήσεις.

Επιπλέον η μεγάλη αύξηση του γαλακτικού στους ιστούς, μετά από συνεχείς αγώνες π.χ. Τετάρτη - Κυριακή, αποτελεί μια βασική αιτία εμφάνισης τραυματικών αθλητικών κακώσεων όπως θλάσεις, "τραβήγματα" και τενοντίτιδες.

Η επαναφορά από ένα τραυματισμό με τις συνήθεις θεραπευτικές προσεγγίσεις μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μήνες. Στις περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται κάποια χειρουργική επέμβαση πάντοτε συστήνετε μια αργή και σταθερή μετεγχειρητική αγωγή επαναφοράς των αθλητών η οποία όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ακολουθείται λόγω της ανυπομονησίας των αθλητών να φτάσουν στα προ εγχειρητικά επίπεδα

Οι επανά τραυματισμοί και οι υποτροπές είναι συχνές αφού,

σε αυτές τις περιπτώσεις το αρχικό τραύμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως

Σε ένα συνηθισμένο αθλητικό τραύμα, η καθιερωμένη για χρόνια θεραπευτική αντιμετώπιση είναι η χρήση πάγου και η ανύψωση του τραυματισμένου μέλους προκειμένου να ελαττωθεί το οίδημα, και σε δεύτερο στάδιο η χρήση θερμότητας προκειμένου να αυξηθεί η ροή του αίματος στο σημείο τραυματισμού.

Το Υπερβαρικό οξυγόνο

είναι σε θέση να προσφέρει όλα τα πιο πάνω συγχρόνως, έγκαιρα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα ή αποκατάσταση του προβλήματος και η επαναφορά του αθλητή να γίνεται θεαματικά πιο γρήγορα αλλά και με ασφάλεια.

" Σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος επαναφοράς ήταν ο μισός από τον προβλεπόμενο."

Τα πλεονεκτήματα από την εισπνοή Οξυγόνου υπό πίεση είναι:

  • Άμεση μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων Οξυγόνου στην περιοχή του τραύματος.
  • Ελάττωση του οιδήματος και καταπολέμηση της φλεγμονής
  • Άμεση καταπολέμηση του πόνου
  • Επιτάχυνση της επούλωσης των ιστών των συνδέσμων και των καταγμάτων των οστών
  • Ελάττωση των βλαβών και της δημιουργίας ουλώδους ιστού

Εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα αυτά του Υβ οξυγόνου, σήμερα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές, όλων των αθλημάτων, αλλά και ποδοσφαιρικές ομάδες χρησιμοποιούν το Υβ οξυγόνο όχι μόνο για την αποθεραπεία των αθλητών τους αλλά και για την τόνωση και την ευεξία τους

" Μία θεραπεία ΗΒΟ απομακρύνει το γαλακτικό των ιστών μέσα σε τέσσερεις ώρες "

Σημαντική προϋπόθεση για καλύτερα αποτελέσματα, σε ότι αφορά τους τραυματισμούς, αποτελεί ο χρόνος έναρξης της θεραπείας. Όταν θεραπεία αρχίζει μέσα στις πρώτες 12-24 ώρες τα αποτελέσματα είναι σαφώς ανώτερα και απαιτούν λιγότερο αριθμό θεραπειών. Σε πιο καθυστερημένες περιπτώσεις η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι σ τα ίδια ψηλά επίπεδα μόνο που θα απαιτηθεί μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ομάδες , τόσον στην Αμερική όσον και στην Ευρώπη, διαθέτουν τους δικούς τους θαλάμους, ενώ ο αριθμός των ποδοσφαιριστών και αθλητών υψηλού επιπέδου που καταφεύγουν στο υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνεται συνεχώς.

Αναγνωρίζοντας την θεραπευτική αξία του υβ Οξυγόνου, αλλά και τα ψηλά επίπεδα υπηρεσιών που προσφέρουμε κέντρο μας επισκέπτονται ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες, αλλά και αθλητές από διάφορα αθλήματα

 

Στείλτε τα σχόλια σας και τις ερωτήσεις σας, συμπληρώνοντας την φόρμα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κοινοποιήστε

Your message was successfully sent!