ΚΕΝΤΡΟ
ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Πέλλαπαις‚ 2
2057 - Στρόβολος

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει

Τα εγκεφαλικά κύτταρα και οι ιστοί που στερούνται οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες αρχίζουν να πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εγκεφαλικών επεισοδίων: To Iισχαιμικά και τα αιμορραγικά.

Στο ισχαιμικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% όλων των περιπτώσεων, ένας θρόμβος αίματος αποφράσσει κάποιο από τα αγγεία που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με αίμα .

Σε αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, ένα σπασμένο αγγείο διαταράσσει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Όποια και αν είναι η αιτία, τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου περιλαμβάνουν ξαφνική ζαλάδα, θολή ή διπλή όραση, σοβαρή κεφαλαλγία, έμετο, αλλοιωμένη συνείδηση, και μούδιασμα, αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου ή του σώματος.

Όλα τα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν ένα κοινό -- Την ελάττωση της αιματικής ροής στον εγκέφαλο.

Σε ποιό βαθμό ένα άτομο θα επανέλθει, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα έχει επανα- εγκατασταθεί η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, την ποσότητα του βεβλαμένου εγκεφαλικού ιστού και την τοποθεσία της βλάβης μέσα στον εγκέφαλο.

Κατά την διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ο ιστός ο οποίος δεν προσλαμβάνει οξυγόνο δυνατόν να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη αλλά όχι στο σύνολο του.

Μέρος του βλαμμένου ιστού μπορεί απλά να ευρίσκεται σε μία αδρανή κατάσταση.

Η ροή του αίματος και το οξυγόνου στην περιοχή αυτή, μπορεί να είναι ικανή να διατηρήσει τα κύτταρα ζωντανά, αλλά δεν είναι αρκετή έτσι που να επιτρέψει σε αυτά να λειτουργήσουν φυσιολογικά και να εκτελέσουν τις λειτουργίες για τις οποίες είναι προορισμένα. και για αυτό τον λόγο ονομάζονται "Αδρανή ή κοιμώμενα κύτταρα"