Πελλαπαις 2 - 2057 Στρόβολος - Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ
ΟΞΕΙΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ
ΙΣΧΑΙΜΙΕΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΙΤΙΕΣ

30 χρόνια εμπειρίας

Μια τραυματική ισχαιμία είναι μια κατάσταση ανεπαρκούς παροχής αίματος στα όργανα και τους ιστούς του σώματος σαν αποτέλεσμα σοβαρού τραυματισμού.

Οι ΣΥΝΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ και το σύνδρομο διαμερίσματος είναι τραυματικές ισχαιμίες που σχετίζονται με περίπλοκους τραυματισμούς.

Μεγάλα βάρη , δυνατά χτυπήματα, οι πυροβολισμοί τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και άλλα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς από σύνθλιψη, λόγω κυρίως της συμπίεσης των άκρων ή άλλων τμημάτων του σώματος.

Συνήθως προκαλούν, οίδημα των μυών και νευρολογικά προβλήματα ενώ κυτταρικές βλάβες και η καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων είναι τυπικά ευρήματα.

Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν ανάπτυξη σοβαρών μολύνσεων, κατάγματα που δεν πωρώνονται και πιθανούς ακρωτηριασμούς.

      

Με ανατομικούς όρους, ένα διαμέρισμα είναι ένα τμήμα του σώματος που περιέχει μυς και νεύρα και που περιβάλλεται από συνδετικό ιστό (περιτονία).

Τα χέρια και τα πόδια έχουν το καθένα ένα άνω και κάτω διαμέρισμα.

Το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΟΞΕΩΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ είναι μια ιατρική κατάσταση στην οποία σοβαρός τραυματισμός προκαλεί σοβαρή υψηλή πίεση σε ένα ανατομικό διαμέρισμα, διακόπτοντας τη ροή του αίματος μέσα σε αυτό.

Κλινικά παρατηρούνται έντονο οίδημα και διαταραχές αισθητικότητας - κινητικότητας του άκρου.

Εάν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα το αποτέλεσμα θα είναι ο νευρικός και ο μυϊκός θάνατος από ανεπαρκή παροχή αίματος (ισχαιμία).

Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απαραίτητη.

  1. Όταν χρησιμοποιείται σαν συμπλήρωμα της κλασσικής αντιμετώπισης, το υπερβαρικό οξυγόνο (HbO2) είναι σε θέση να μειώσει την σοβαρότητα των επιπλοκών.

Πλεονεκτήματα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας

  • Συμπληρώνει το διαθέσιμο στους υποξικούς ιστούς οξυγόνο , κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης μετά τη βλάβη, όταν η διάχυση είναι πιθανότατα ανεπαρκής.

  • Αυξάνει τις τάσεις του ιστικού οξυγόνου σε επαρκή επίπεδα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τραυματισμένων ιστών


  • Μειώνει το οίδημα σαν αποτέλεσμα υπερ-οξυγόνωσης των ιστών.

  • Μετριάζει την βλάβη από επαναιμάτωση  • Ενισχύει τον μηχανισμό καταπολέμησης των λοιμώξεων.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας και συζητήστε το πρόβλημα σας με τους ειδικούς μας
Αίτηση Ραντεβού