Πελλαπαις 2 - 2057 Στρόβολος - Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ
ΦΛΕΒΙΚΑ
ΕΛΚΗ

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΙΤΙΕΣ

30 χρόνια εμπειρίας

Τα Έλκη Φλεβικής Στάσης (φλεβικά έλκη ή άτονα φλεβικά έλκη) είναι απλά ένα άνοιγμα στο δέρμα και τα οποία προκύπτουν ως αποτέλεσμα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Κάθε φορά που κινούνται οι μύες της γάμπας σας βοηθούν να αντληθεί αίμα προς την καρδιά, ενώ μια σειρά βαλβίδων εμποδίζουν το αίμα να γυρίσει προς τα πίσω. Αν χαλάσουν αυτές οι βαλβίδες, το αίμα ρέει προς τα πίσω και αυξάνει την πίεση στις φλέβες.
Μετά από καιρό, οι φλέβες θα ξεχειλώσουν και θα υπάρχει διαρροή υγρού έξω απ’ αυτές σε επίπεδο φλεβικών τριχοειδών με συνέπεια να πρήζονται τα πόδια και να παχύνεται και να χαλάει το δέρμα (αυτή η κατάσταση ονομάζεται χρόνια φλεβική ανεπάρκεια).

Η ανεπάρκεια των φλεβών των κάτω άκρων έχει ως αποτέλεσμα τη φλεβική στάση και την αύξηση της φλεβικής πίεσης (φλεβική υπέρταση όπως υπέρχρωση του δέρματος) συμβάλλοντας στις διαταραχές της μικροαγγειακής κυκλοφορίας του δέρματος.

Η άμεση αιτία είναι συνήθως ένας μικρός τραυματισμός στη γάμπα ή το πόδι, η οποία προκαλεί σχίσιμο στο δέρμα.

Όμως, αν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα, όπως είναι πχ η ανεπαρκής οξυγόνωση του δέρματος, η περιοχή του σχισίματος στο δέρμα δεν επουλώνεται και μπορεί ακόμη και να αυξηθεί σε μέγεθος.

      

Έτσι δημιουργείται ένα χρόνιο ή άτονο έλκος.

Τα έλκη των κάτω μελών είναι συχνότερα στους ηλικιωμένους. και είναι υπεύθυνα για την αναπηρία και το χάσιμο πολλών ωρών εργασίας αρκετών ανθρώπων και – αν μείνουν χωρίς φροντίδα – σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια του μέλους.

Αφορούν πάνω από το 70% του συνόλου των ελκών.

Συνηθέστερη εντόπισή τους είναι στη περιοχή των κάτω άκρων (Κνήμης και Σφυρών).

Τα φλεβικά έλκη επουλώνονται αργά, υποτροπιάζουν συχνά ενώ είναι επιρρεπή σε επιμολύνσεις.

Συμπτώματα

 • Οίδημα, άφθονα δύσοσμα υγρά, πόνος, φλεγμονή.

 • Υπέρχρωση του δέρματος (καφέ- ιώδης χρωματισμός), ξηρότητα, κνησμός

 • Ρηχή, κόκκινη πληγή με ακανόνιστα όρια που μπορεί να καλύπτεται από κίτρινο ινώδη ιστό.

 1. Στα φλεβικά έλκη η θεραπεία με Υπερβαρικό οξυγόνο, αποτελεί θεραπεία πρώτης γραμμής για την επούλωση τους, με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 95%.

ΠλεονεκτήματαΥπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας

 • Βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών και την απομακρύνει τις τοξικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί λόγω της κακής κυκλοφορίας και της υποξίας

 • Ενεργοποιεί τον σχηματισμό νέων τριχοειδών για βελτιωμένη τοπική κυκλοφορία και παροχή αίματος

 • Βελτιώνει την ποιότητα του αίματος και αποτρέπει την πήξη του αίματος και τις πιθανότητες θρόμβωσης

 • Ενισχύει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει την επίδραση των αντιβιοτικών με αποτέλεσμα να αποτρέπονται ή να μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης

 • Ελαττώνει το οίδημα και τη φλεγμονή> • Ανακουφίζει τον πόνο • Η καλύτερη οξυγόνωση , η καλύτερη άμυνα του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις, το ελαττωμένο οίδημα και η υποχώρηση της φλεγμονής, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες έτσι που το τραύμα να αποκτήσει μεγάλες πιθανότητες επούλωσης.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας και συζητήστε το πρόβλημα σας με τους ειδικούς μας
Αίτηση Ραντεβού