Πελλαπαις 2 - 2057 Στρόβολος - Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ
ΧΡΟΝΙΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΙΤΙΕΣ

30 χρόνια εμπειρίας

ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ

Πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο. .

Όσοι τον έχουν βιώσει λένε πως η ένταση του πόνου στην αθροιστική κεφαλαλγία είναι πολύ μεγάλη, δυνατότερη από οποιονδήποτε άλλο πόνο έχουν νιώσει.

Συμπτωματολογια

O πόνος στην αθροιστική κεφαλαλγία χαρακτηριστικά εντοπίζεται πάντα στην ίδια πλευρά του κεφαλιού, συνήθως πίσω από το μάτι και τον κρόταφο, αλλά μπορεί να επεκτείνεται προς το μέτωπο, το μάγουλο ή τον αυχένα.

Συχνά μπορεί να συνοδεύεται από δάκρυα που τρέχουν από το μάτι μόνο στην πλευρά του πόνου, βούλωμα ή καταρροή στο ρουθούνι από την πλευρά του πόνου ή και κοκκίνισμα του ματιού ή πτώση του βλεφάρου από την ίδια πάντα πλευρά.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην ημικρανία ή σε άλλους πονοκεφάλους που οι ασθενείς αναζητούν την κατάκλιση, ο ασθενής με αθροιστική κεφαλαλγία την ώρα της κρίσης πιθανότερα θα πηγαινοέρχεται νευρικά, μην μπορώντας να μείνει ακίνητος σε ένα σημείο.

Οι κρίσεις στην αθροιστική κεφαλαλγία έρχονται κατά περιόδους, που διαρκούν συνήθως μερικές εβδομάδες ως λίγους μήνες και στη συνέχεια χάνονται για μήνες ή και χρόνια, μέχρι να έρθει μία νέα περίοδος κρίσεων.

Η διάρκεια μίας κρίσης έχει διάρκεια από 30 λεπτά ως 3 ώρες, ενώ εμφανίζεται ακριβώς την ίδια ώρα του 24ώρου, συχνά κατά την διάρκεια του ύπνου, "σαν να έχει βάλει ξυπνητήρι

Στην διάρκεια της περιόδου που η αθροιστική κεφαλαλγία είναι ενεργή, οι κρίσεις εμφανίζονται συνήθως με συχνότητα από μία ως τρεις ή τέσσερεις κρίσεις κάθε μέρα.

      

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Η ημικρανία είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, με κύριο σύμπτωμα τον ισχυρό πονοκέφαλο, αλλά και αρκετές φορές με μεγάλη ποικιλία άλλων εκδηλώσεων. Μπορεί να είναι μια χρόνια πάθηση, με εξατομικευμένα ή και απρόβλεπτα χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο εκδήλωσης, την ανταπόκριση στη θεραπεία και την εξέλιξή της με το χρόνο.

Στο μηχανισμό της εμπλέκονται σύνθετες και, μόνο εν μέρει κατανοητές προς το παρόν, χημικές και ηλεκτρικές διεργασίες συγκεκριμένων νευρικών κυκλωμάτων που αλληλεπιδρούν με τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, προκαλώντας φλεγμονή, αγγειοσύσπαση ή και αγγειοδιαστολή.

Κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας ροή του αίματος μπορεί να μειωθεί έως και 36%, κάτι που στην κάτι που στην συνέχεια προκαλεί έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς και αλλαγές στην χημεία του εγκεφάλου.

Η ημικρανία είναι συνηθέστερη στις γυναίκες. Αν και συνήθως παρουσιάζεται σε ενήλικες, υπάρχουν και μορφές της που αφορούν στα παιδιά.

Η συνηθισμένη μορφή ημικρανίας εκδηλώνεται με ισχυρό πονοκέφαλο, συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού.

Χωρίς θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως λίγα εικοσιτετράωρα, συνοδεύεται μάλιστα συχνά από ναυτία και εμετούς.
Ο πόνος γίνεται αισθητός σαν να χτυπά μαζί με το σφυγμό μέσα στο κεφάλι.

Το φως, οι ήχοι και οι μυρωδιές γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά και ο πάσχων δεν μπορεί να συνεχίσει τις κανονικές του δραστηριότητες. Μπορεί να συνυπάρχουν ίλιγγος, μυϊκοί πόνοι, μειωμένη πνευματική απόδοση, αλλαγή διάθεσης, υπνηλία, διάρροια, πολυουρία, παροδικά πρηξίματα, υπερβολική ευαισθησία του δέρματος στο άγγιγμα, χλόμιασμα ή ξάναμμα.

Πλεονεκτήματα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας

  • Το Υβο προκαλεί σημαντική αύξηση του οξυγόνου στον εγκεφαλικό ιστό, συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ελάττωση του οιδήματος με αποτέλεσμα σημαντική ανακούφιση από τον πόνο.

    (Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στον θάλαμο η υποχώρηση του πόνου, σε ότι αφορά την Αρθριστική κεφαλαλγία, είναι άμεση και δραματική , συνήθως μέσα σε 5 λεπτά από την έναρξη της θεραπείας.)

  • Το Υβο δεν αποτελεί μόνο συμπτωματική θεραπεία σε μία απλή επίθεση κεφαλαλγίας.

    Σε μεγάλο αριθμό ασθενών, με το πέρας του κύκλου θεραπείας έχει αυξηθεί σημαντικά η χρονική περίοδος μεταξύ των κρίσεων , και όταν αυτές εμφανισθούν είναι μικρότερης έντασης.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας και συζητήστε το πρόβλημα σας με τους ειδικούς μας
Αίτηση Ραντεβού