Πελλαπαις 2 - 2057 Στρόβολος - Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ
ΝΕΚΡΩΤΙΚΕΣ
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΙΤΙΕΣ

30 χρόνια εμπειρίας

Χαρακτηρίζονται από παραγωγή αερίου , έντονη δυσοσμία και κυρίως από γρήγορα εξελισσόμενη ιστική νέκρωση η οποία χαρακτηρίζει κυρίως τους μυϊκούς υμένες και τον υποδόριο ιστό , αλλά που μπορεί επίσης να προσβάλει τους μύες και το δέρμα.

Δυνατόν να οφείλονται είτε σε ένα μόνο μικρόβιο η σε περισσότερα μικρόβια και συνήθως εμφανίζονται μετά από τραύματα, χειρουργικές επεμβάσεις και/η γύρω από ξένα σώματα.

Προσβάλλουν κυρίως ασθενείς με:

Σακχαρώδη Διαβήτη,

Νεοπλάσματα,

και άτομα που χρησιμοποιούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όπως είναι οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς , ή ακόμη άτομα με πρόβλημα υποσιτισμού, αλκοολισμού ή που κάνουν χρήση Ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατηγορία αυτή των λοιμώξεων περιλαμβάνονται:

  • Αναερόβιος κυτταρίτιδα

  • H Προοδευτική Βακτηριδιακή Γάγγραινα

  • H Νεκρωτική Υμενίτιδα

  • H Μυονέκρωση που δεν οφείλεται σε Κλωστηρίδιο - Γάγγραινα Fournier

Μέσα στα τραύματα των ασθενών αυτών η οξυγόνωση είναι συνήθως φτωχή αφού το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου οξυγόνου καταναλώνεται από τα μικρόβια που αφθονούν στην περιοχή.

Η συνήθης θεραπεία αυτών των καταστάσεων βασίζεται στο συνδυασμό, συχνοί και έγκαιροι χειρουργικοί καθαρισμοί, κατάλληλη Αντιβιοτική θεραπεία και καλή διατροφή των ασθενών.

  1. Το Υπερβαρικό Οξυγόνο συνίσταται σαν, υποβοηθητική θεραπεία, στις περιπτώσεις εκείνες που αναμένεται ψηλή νοσηρότητα η θνησιμότητα παρά τον χειρουργικό καθαρισμό και την σωστή αντιβίωση.

Πλεονεκτήματα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας

  • Βελτίωση της Ιστικής τάσης του Ο2 η οποία θα έχει άμεσα καταστροφικά αποτελέσματα κυρίως απέναντι στα μικρόβια τα οποία στην παρουσία ψηλών τάσεων οξυγόνου δεν μπορούν επιβιώσουν.

  • Η αφθονία σε οξυγόνο θα ενισχύσει την βακτηριοκτόνο δράση των Λευκοκυττάρων, η οποία απαιτεί η μερική πίεση του οξυγόνου στους ιστούς να είναι τουλάχιστον 30mmhg

  • Εκτός από τα πιό πάνω άμεσα αποτελέσματα, σε δεύτερο στάδιο, το Ηβο θα ενισχύσει σημαντικά την πιο γρήγορη επούλωση του τραύματος.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας και συζητήστε το πρόβλημα σας με τους ειδικούς μας
Αίτηση Ραντεβού