Πελλαπαις 2 - 2057 Στρόβολος - Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΙΤΙΕΣ

30 χρόνια εμπειρίας

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει

Τα εγκεφαλικά κύτταρα και οι ιστοί που στερούνται οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες αρχίζουν να πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Στα ισχαιμικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% όλων των περιπτώσεων, ένας θρόμβος αίματος αποφράσσει κάποιο από τα αγγεία που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με αίμα .

Στα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, ένα σπασμένο αγγείο διαταράσσει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Όποια και αν είναι η αιτία, τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου περιλαμβάνουν ξαφνική ζαλάδα, θολή ή διπλή όραση, σοβαρή κεφαλαλγία, έμετο, αλλοιωμένη συνείδηση, και μούδιασμα, αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου ή του σώματος.

      

Όλα τα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν ένα κοινό -- Την ελάττωση της αιματικής ροής στον εγκέφαλο, κυρίως στην περιοχή της βλάβης

Σε ποιό βαθμό ένα άτομο θα επανέλθει, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα έχει επανα- εγκατασταθεί η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, την ποσότητα του βεβλαμένου εγκεφαλικού ιστού και την τοποθεσία της βλάβης μέσα στον εγκέφαλο.

Κατά την διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ο ιστός ο οποίος θα στερηθεί το οξυγόνο δυνατόν να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη αλλά όχι στο σύνολο του.

Ενα μέρος αυτού , γύρω από την ήδη νεκρωμένη περοχή, μπορεί απλά να ευρίσκεται σε μία αδρανή κατάσταση και να παραμένει σε αυτή την κατάσταση όσο καιρό το άτομο παραμένει εν ζωή.

Η ροή του αίματος και το οξυγόνου στην περιοχή αυτή, μπορεί να είναι ικανή να διατηρήσει τα κύτταρα ζωντανά, αλλά δεν είναι αρκετή έτσι που να επιτρέψει σε αυτά να λειτουργήσουν φυσιολογικά και να εκτελέσουν τις λειτουργίες για τις οποίες είναι προορισμένα. και για αυτό τον λόγο ονομάζονται "Αδρανή ή κοιμώμενα κύτταρα"

  1. Σαν συμπλήρωμα της κλασσικής αντιμετώπισης, το υπερβαρικό οξυγόνο (HbO2) έχει αποδειχθεί ότι ειναι σε θέση να βοηθήσει ένα ασθενή να επανέλθει σε μεγάλο βαθμό, έστω και αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το συμβάν

Πλεονεκτήματα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας

  • Η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία (HBOT) μπορεί να συνταγογραφηθεί ως συμπλήρωμα στις συνήθεις θεραπείες του εγκεφαλικού επεισοδίου, με την προσδοκία ότι με την αύξηση της του οξυγονωμένου αίματος στον εγκέφαλο, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της έκτασης της εγκεφαλικής βλάβης, από το οίδημα και την ανεπαρκή παροχή αίματος , και την αποκατάσταση.

  • Η αύξηση του οξυγονωμένου αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει αφενός στην ελάττωση της έκτασης της βλάβης και αφετέρου να δώσει στα ¨αδρανή" κύτταρα την απαραίτητη ενέργεια έτσι που να επανακκινήσουν την λειτουργία τους.

  • Συμβάλει στη δραματική μείωση του οιδήματος στον εγκέφαλο.Δεν υπάρχουν πολλά κλινικά αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θέση και απαιτούνται σημαντικές περαιτέρω έρευνες για να καθοριστεί εάν το HBOT θα πρέπει να εγκριθεί σαν θεραπεία τρουτίνας στους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω , τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι , με την χρήση του Υβο οι πιθανότητες ενός ατόμου με εγκεφαλικό επεισόδιο να βελτιώσει τη γενική νευρολογική του κατάσταση παραμένουν υψηλές, και το κυριότερο, ανεξάρτητα από τα έτη που πέρασαν από την εμφάνιση του.<

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε το ραντεβού σας και συζητήστε το πρόβλημα σας με τους ειδικούς μας
Αίτηση Ραντεβού